Skip to main content

Συνέδρια
2023

Πολυ-συνέδρια Logistics Conferences 2023

Θεματικές ενότητες συνεδρίων

Τα συνέδρια LOGI.C 2023, που διοργανώνονται στο πλαίσιο της έκθεσης, θα είναι φέτος ιδιαιτέρως ενδυναμωμένα, με τη συνεργασία Φορέων, Εταιρειών Συμβούλων και του περιοδικού Supply Chain & Logistics magazine.

Διεθνές συνέδριο

"Disruptions in freight transport and logistics from external factors" υπό την "ομπρέλα" του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στην Συνεδριακή Αίθουσα του Metropolitan Expo, υπό τη διοργάνωση του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), στελέχη από την Ε.Ε., την κεντρική κυβέρνηση, τα επιμελητήρια, τους Δήμους και εκπρόσωποι εταιρειών θα αναλύσουν το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί την τελευταία 3ετία στην εφοδιαστική αλυσίδα διεθνώς. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη πλέον Βράβευση  Εργασιών Βραβείου Μεταφορών του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας 2023».

Κεντρικές θεματικές LOGI.C

"E-commerce Transform Logistics"

Διερευνώντας το ελληνικό οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου», στο οποίο θα παρουσιαστεί η Πρώτη Πανελλήνια Έρευνα με τίτλο «Ε-Commerce Logistics & Last Mile Orchestration», που διενεργείται υπό την επιστημονική επιμέλεια της OPTILOG Advisory Services, με την αιγίδα και τη συμμετοχή του GRE.CA

"Innovation move Logistics Forward"

Με την εμπλοκή φορέων και επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας. Συνδιοργανώνουν ITS HELLAS – ILME κ.ά. Όλες οι νέες τεχνολογίες, η διαχείριση της καινοτομίας έως σήμερα, από την αποθήκη έως την τελική διανομή, θα παρουσιαστούν μέσα από cases και trends για το μέλλον

"Mobility Day Forum"

Στο πλαίσιο της έκθεσης Cargo Truck & Van Expο, προγραμματίζεται ένα ολοήμερο Forum αλλεπάλληλων συζητήσεων, που θα κινείται γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στις οδικές μεταφορές και διανομές.

Electromobility, Υποδομές, Εναλλακτικά Καύσιμα, Δίκτυα, Νέες Τεχνολογίες για τη Σύγχρονη Οδική Μεταφορά θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Mobility Forum. Συνδιοργανώνουν και συμμετέχουν σε αυτόνομα πάνελ συζήτησης το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, η ΔΕΠΑ, το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ κ.ά.

Παράλληλες θεματικές LOGI.C

Τα θεματικά events που αφορούν τον κλάδο θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των LOGI.C, με τη συνδρομή και την επιστημονική επάρκεια μιας σειράς συνδιοργανωτών είτε Οργανώσεων-Φορέων είτε Εταιρειών Συμβούλων – Εκθετών.

"Το μέλλον της Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας"

Θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της 4ης Πανελλαδικής Έρευνας για τα Ψυχόμενα Logistics, που θα διεξαχθεί από την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ&L) και θα γίνει η Απονομή Βραβείου Θ.ΜΑΚΙΟΣ

"Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τα στελέχη της Εφοδιαστικής αλυσίδας"

Διοργάνωση από την εταιρεία συμβούλων PROJECT YOU

"Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές. Το νέο τοπίο σε Ελλάδα & Ευρώπη"

Η μετεγκατάσταση των Διαμεταφορικών Επιχειρήσεων σε Οργανωμένο Πάρκο ανοίγει τον δρόμο για πλήρη εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος του Οδικού Μεταφορέα. ΠΕΕΔ – ΤΑΙΠΕΔ – ΟΦΑΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα event με προβολή στο… μέλλον της οδικής εμπορευματικής μεταφοράς

ECO/ELECTRIC MOBILITY

Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση

Τα city logistics και η αστική διανοµή λαµβάνουν νέα διάσταση. Η ένταξη της χώρας σε όλα τα ευρωπαϊκά προγράµµατα ανάπτυξης των εναλλακτικών µορφών ενέργειας, η επένδυση σε σταθµούς φόρτισης των νέων ηλεκτρικών οχηµάτων, διαµορφώνουν µια νέα, σύγχρονη πραγµατικότητα. Η ηλεκτροκίνηση είναι η απαίτηση του σήµερα, µε τις µεγαλύτερες διεθνείς αυτοκινητοβιοµηχανίες να επενδύουν σε πλήρως ηλεκτροκίνητους στόλους τόσο βαρέων φορτηγών, όσο και city logistics vans, ενώ οι µελέτες για τους επαγγελµατικούς στόλους διπλού καυσίµου, αποδίδουν πλέον τα µέγιστα, δηµιουργώντας πραγµατικές και αξιόπιστες λύσεις για µια αγορά που αναζητά και επενδύει σε νέες λύσεις.

Στην 4η διοργάνωση της έκθεσης θα πραγµατοποιηθεί συνέδριο που θα παρουσιάζει και θα θίγει όλα τα επίκαιρα αυτά θέµατα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των εταιρειών που επενδύουν στην πράσινη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση.